Tarihçe

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı Eğitim - Öğretim Dairesi Başkanlığının 09.05.2023 tarihli Yükseköğretim Genel Kurul toplantısında Rektörlüğümüzün yapmış olduğu teklifi incelenmiş ve Şebinkarahisar Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ve Şebinkarahisar Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulları kapatılarak Şebinkarahisar Meslek Yüksekokuluna dönüştürülmüş; İlk ve Acil Yardım örgün ve ikinci öğretim ile Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama programının bağlı olduğu Şebinkarahisar Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu açılmasına da karar verilmiştir.

Alınan Bu karar Üniversitemiz Öğrenci İşleri Dairesi Başkanlığının 16.05.2023 tarih ve 156193 sayılı yazılarıyla Yüksekokullarımız bildirilmiş bu tarihten itibaren Yüksekokullarımız yeni pozisyonlarıyla eğitim - öğretimlerine devam etmeye başlamıştır.

Yeni Kurulan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunda 7 akademik, 4 idari, 2 temizlik personeli olmak üzere toplam 13 personeli,  iki gündüz bir ikinci öğretim olmak üzere toplam 3 programda 368 öğrencisiyle MYO ya dönüştürülen Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu binasında eğitim ve öğretimine devam etmektedir.